WORMEN EN MADEN BESTRIJDEN

 

Lees hier hoe u wormen moet bestrijden bij huisdieren. Een andere veel voorkomende ergernis zijn maden in de container (zeker in de zomer). Hieronder tips hoe u deze maden te lijf moet gaan. Heeft u zelf nog goede tips? Laat het ons weten, dan nemen wij uw aanvullingen op.

 

Maden in container bestrijden

In de zomer kan de container (groenbak, kliko, milko, otto) vol komen ze zitten met maden. Dit is geen prettig gezicht en de maden verdwijnen meestal niet als de container is geleegd. Hier tips om maden in de kliko te bestrijden en te voorkomen.

 

Wormen bestrijden bij huisdieren

Het is raadzaam om uw huisdier (hond, kat, paard, kip, pluimvee, cavia, konijn, fret et cetera) een aantal keer per jaar te ontwormen. Hiervoor zijn verschillende middeltjes op de markt.

Daarnaast is het ook belangrijk om netjes met je huisdier om te gaan. Ruim de ontlasting van je huisdier regelmatig op (en controleer de ontlasting ook op wormen) en zorg dat je huisdier geen vlooien, luizen of teken krijgt. Alles over het bestrijden van luizen bij huisdieren leest hier.

Ook moet je zelf opletten op je eigen hygiëne en van de mensen in je omgeving. Laat je niet in het gezicht likken door een huisdier, was altijd de handen na toilet bezoek en voor het eten en laat de huisdieren niet spelen in de zandbak van de kinderen.

 

Ontwormingsschema pups en kittens

 

Bestrijden spoelwormen bij honden en katten

De spoelworm kan bij honden en katten relatief simpel bestreden worden. Hanteer hiervoor het volgende ontwormschema: